Doriti informatii?

0730 235 706

Deseuri Farmaceutice

Colectare deseuri farmaceutice

Oferim servicii de colectare, transport si eliminare deșeuri care provin din industria farmaceutică.

- Farmacii: medicamente expirate, confiscate, lichide și solide(vaccinuri expirate produse folosite la chimioterapie) expirate, mănusi contaminate, substanțe chimice folosite sau expirate , șervetele contaminate, pahare de plastic folosite, stupefiante, etc.
- Depozite farmacii: medicamente lichide și solide expirate, vaccinuri, produse deterioarate, ambalaj contaminat, etc.
Plafare: produse expirate sau contaminate, manusi si pahare folosite, produse nonconforme, medicamente expirate, etc.
Vă punem la dispoziție toată gama de recipiente și ambalaje pentru deșeurile generate de compania dumneavoastră.

Logistica Ecolect acoperă raza județelor Timiș, Arad, Bihor și Caraș-Severin.

Medicamentele sunt substanțe chimice sintetice, iar pe fiecare ambalaj apare întotdeauna o dată de expirare. După expirarea termenului limită, medicamentele nu mai sunt utilizabile și trebuie să fie eliminate în mod corespunzator. Partea din produs periculoasă este constituită de ingredientele active.Stocarea in depozitele de deșeuri, deșeurile menajere mixte, poate duce la emisii toxice și pot polua solul. Prezența antibioticelor și a medicamentelor în general în deșeurile respective pot favoriza selecția de tulpini de microbi si viruși foarte periculoși. Pentru acest motiv medicamentele expirate nu trebuie aruncate la cosul de gunoi menajer, ci plasate în containerele de la farmacii sau către firmele autorizate.

Eliminarea finală a acestor deșeuri periculoase se asigura în baza contractului încheiat cu operatorul autorizat, respectând toate normele in vigoare pentru protecția mediului .Procedura de eliminare finala a acestor deșeuri periculoase este incinerarea.